Γνώριζε την ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του ΄60 καλύτερα από οποιονδήποτε. Συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κανοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα – Ήταν αχώριστος φίλος με τον Δημήτρη Πουλικάκο
Ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Δημήτρης Πολύτιμος, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Ήταν ο ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 M.G.C. που το όνομά του εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Το γκρουπ ηχογράφησε τρία 45άρια με σπάνιες, σήμερα, ηχογραφήσεις.
Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν αυτός -που όπως είχε δηλώσει- έβγαλε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο τραγούδι και από τότε παρέμεναν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Παράλληλα, έκανε ένα πέρασμα και από τον Εξαδάκτυλο, συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο», έδινε επί δεκαετίες το παρών στις μεγαλύτερες ροκ διοργανώσεις, ενώ συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κανοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα.
Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης αναφέροντας τα εξής:
«Ο Δημήτρης Πολύτιμος δεν είναι πια ανάμεσα μας. Δεν μπορώ να γράψω τίποτα, τον είχα γνωρίσει, είχα πάει στο σπίτι του, μου’χε δώσει αρχειακό υλικό. Τη στενοχώρια της είδησης μαλακώνει κάπως η σκέψη πως τον κατέγραψα στο ντοκιμαντέρ «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» να παίζει και να ροκάρει με τον Πουλικάκο. Καλή δύναμη στην οικογένεια του και κυρίως στον Θείο Νώντα που χάνει σήμερα τον πιο παλιό του φίλο. Ο Πολύτιμος ήταν 88 ετών. Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική».
Ο Δημήτρης Πολύτιμος είχε γεννηθεί στη Σύρο το 1933, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι γονείς του μετέδωσαν την αγάπη τους για τη μουσική στα παιδιά τους. Από μικρά τους έβαζαν να ακούν κλασική μουσική και τζαζ. Μεγαλώνοντας ο Δημήτρης έμαθε πιάνο. Αν και πέρασε στο Φυσικό τα παράτησε λίγο πριν το πτυχίο του και αφιερώθηκε στη μουσική. Δεν ήθελε να γίνει ούτε καθηγητής ούτε επιστήμονας.
Η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική άρχισε τυχαία, όταν βρέθηκε έξω από το «Κουκουβάγια Jazz club» στην Πλάκα το 1964 και άκουσε τζαζ. Μπήκε μέσα και είδε μια μπάντα να παίζει. Από τότε συχνά πυκνά ήταν εκεί και πολλές φορές έπαιζε μαζί τους. Όταν τα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν, καθώς ήταν ξένοι και δεν είχαν άδεια παραμονής, ο επιχειρηματίας πρότεινε στον Πολύτιμο να φτιάξει ένα σχήμα και να παίζουν στο μαγαζί, όπως κι έγινε.
Ένα βράδυ από την «Κουκουβάγια» πέρασαν οι MGC, που τότε έπαιζαν στις «Εννέα Μούσες». Δεν ήταν όλοι όμως, γιατί τσακώθηκαν ο πιανίστας και ο ντράμερ κι έφυγαν από την μπάντα. Ντράμερ ήταν ο ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης. Έτσι, το συγκρότημα της «Κουκουβάγιας» «μετακόμισε» στις «Εννέα Μούσες». Το ρεπερτόριο δεν περιελάμβανε ελληνικά ή ιταλικά τραγούδια που ακούγονταν τότε στις μπουάτ, αλλά διασκευές των Stones, του Dylan, του Hendrix και άλλων, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έπαιζαν να επικρατεί το αδιαχώρητο στο μαγαζί από τη διψασμένη για ροκ μουσική νεολαία.
To 1967 οι MGC ήταν ένα από τα συγκροτήματα που έπαιξαν support στην επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones. Εκεί ο Πολύτιμος συνάντησε τον φίλο του Δημήτρη Πουλικάκο που ήταν θεατής. Μιας και ο μπασίστας της μπάντας είχε αποχωρήσει, ο Πολύτιμος πρότεινε στον Πουλικάκο να τον αντικαταστήσει. Ο Πουλικάκος που έπαιζε κιθάρα, έμαθε μπάσο και λίγο αργότερα, όταν έφυγε και ο τραγουδιστής, πήρε τη θέση του.
Ένα χρόνο αργότερα Πολύτιμος και Πουλικάκος βρίσκονται στη φυλακή. Μικροποσότητες χασίς που βρέθηκαν στην συντροφιά τους έστειλαν στο κελί για πέντε μήνες. Η χούντα εξήντλησε τον χρόνο παραμονής τους στη φυλακή, καθώς ήταν γνωστοί στη νεολαία. Αφού αποφυλακίστηκαν έπαιξαν λίγο ακόμα μαζί και μετά οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Πουλικάκος πήγε Λονδίνο και ο Πολύτιμος, Παρίσι, όπου -μεταξύ άλλων- ενίσχυσε στους Έλληνες Aphrodite’s Child κάνοντας φωνητικά στο «666». Στη συνέχεια πήγε σε Αμερική, Ασία και Αγγλία και στην Ελλάδα επέστρεψε το 1974. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με τους Socrates κι έπαιξε σε διάφορους εμβληματικούς δίσκους όπως το «Ζωντανοί στο Κύτταρο».