΄΄Cheesecake κάστανο με μπισκότα βρώμης και λευκή σοκολάτα΄΄
Υλικά:
Για τα Μπισκότα βρώμης :
180γρ. νιφάδες βρώμης
100γρ. ταχίνι
2 ώριμες μπανάνες
30γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Τρόπος παρασκευής μπισκότων βρώμης :
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τις 2 ώριμες μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε το ταχίνι, την σοκολάτα και τις νιφάδες βρώμης και ομογενοποιούμε και φτιάχνουμε ένα συμπαγές ζυμαράκι. Πλάθουμε μπισκότα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Για την Γέμιση:
500γρ. τυρί κρέμα
6 γρ. αγάρ-αγάρ
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
100γρ. κάστανα βρασμένα και πολτοποιημένα
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το γλάσσο κάστανο :
250γρ. νερό
350γρ. βρασμένα κάστανα
100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από ½ πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα multi μίξερ προσθέτουμε τα κρύα μπισκότα μας και τα αλέθουμε. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα τσέρκι 25cm με ένα κουτάλι το πιέζουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα συμπαγές μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος και το αγάρ-αγάρ, ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός και το φέρνω σε σημείο βρασμού. Θα δείτε με το αγάρ-αγάρ μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται το μείγμα να αρχίζει και να πήζει, και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κάδο του μίξερ χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, το αλάτι και την υπόλοιπη μισή κρέμα γάλακτος. Εν συνεχεία ομογενοποιούμε και τα δυο μείγματα μαζί και τα 100γρ. πολτοποιημένα βρασμένα κάστανα. Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε στο τσέρκι με το μπισκότο και το
ξαναβάζουμε ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κάστανα, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας,ανακατεύουμε με μια μαρίζ τόσο σιγά και απαλά ώστε να λιώσει η σοκολάτα χωρίς να διαλυθούν τα κάστανα. Αφού κρυώσει η κρέμα που έχουμε προσθέσει πάνω από τα μπισκότα περιχύνουμε το γλάσσο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και το γλάσσο, έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!
Tips:
- Αγάρ-αγάρ: είναι μια άγευστη άσπρη σκόνη που παράγεται από θαλάσσιο πλαγκτόν, είναι πηκτική φυτική ουσία που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζελατίνης.
- Στην βάση του μπισκότου δεν θα χρειαστούμε λιπαρή ουσία διότι στα μπισκότα μας έχουμε 2 υλικά που αντικαθιστούν αυτή την λιπαρή ουσία ( ταχίνι και μπανάνα).
- Τα βρασμένα κάστανα ξεφλουδίζονται πιο εύκολα όταν πριν το βράσιμο κάνουμε 2 κάθετες χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι και ξεφλουδίζονται πιο εύκολα όταν είναι ζεστά.